Δρ. Πέτρος Σπ. Γαρζώνης

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Πέτρος Γαρζώνης Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947, αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο το 1965 με τον βαθμό "Λίαν Καλώς".

Το 1972 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με τον βαθμό "Λίαν Καλώς".

Υπηρέτησε 32 μήνες ως Έφεδρος Σμηνίας – Ιατρός στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και απελύθη τον Σεπτέμβριο του 1975.

Υπηρέτησε την υποχρέωση υπαίθρου (1975-1977) στην Παθολογική Κλινική, του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η Σωτηρία", υπό την Διεύθυνση του ιατρού Παθολόγου Δρ. Αντωνίου Ε. Σίμου.

Περάτωσε την ειδίκευσή του στην Παθολογία στις 20 Απριλίου του 1980 στην Α' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την Διεύθυνση του Τακτικού Καθηγητού κ. Γεωργίου Δαΐκου.

Απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον βαθμό "Άριστα" το 1979.

Προσελήφθη ως Επιμελητής στη Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η Σωτηρία", υπό την Διεύθυνση του ιατρού Παθολόγου Δρ. Αντωνίου Ε. Σίμου.

Έλαβε τον τίτλο του Αναπληρωτή Διευθυντή το 1999 και του ανατέθηκαν καθήκοντα Διευθυντού της Παθολογικής Κλινικής επί διετία περίπου.

Μετά 35 χρόνια υπηρεσίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνταξιοδοτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2008 και έκτοτε ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ως Παθολόγος και Ομοιοπαθητικός Ιατρός.


Μέλος εταιρειών

 • Ιατρική Εταιρεία Αθηνών (1987)
 • Ελληνική Εταιρεία Εσωτερικής Παθολογίας (1989)
 • Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (1973)
 • Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία (2001)
 • Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων (1996)


Εξειδικεύσεις

 • Ενδοσκοπήσεις: Μετά από εκπαίδευση στις ενδοσκοπήσεις ανώτερου και κατώτερου πεπτικού στην Κλινική "Κυανούς Σταυρός" από τον Γαστρεντερολόγο Καθηγητή κ. Κυριάκο Καρούτσο και επί ένα έτος στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός υπό την Διεύθυνση του ιατρού Δημητρίου Σούτου, εκτελούσε διαγνωστικές Γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις στο Ενδοσκοπικό Τμήμα της Παθολογικής Κλινικής.
 • Υπερηχογραφία: Μετά από εκπαίδευση στην εκτέλεση υπερηχογραφημάτων από τον Καθηγητή κ. Αναστάσιο Δαριώτη στην Κλινική "Κυανούς Σταυρός" επί εννεάμηνο και τον Δρ κ. Κωνσταντίνο Κέστη στο Νοσοκομείο Ανδρέου Συγγρού επί εξάμηνο και μετά από απόφαση του Κ.Ε.Σ.Υ. και του Υπ.Υγείας (ΦΕΚ 972/β/91), εκτελεί.
 • Ομοιοπαθητική Ιατρική: Ασχολήθηκε ενεργά με την Ομοιοπαθητική Ιατρική από τα φοιτητικά του ήδη χρόνια. Εκπαιδεύτηκε από τον κ. Γεώργιο Βυθούλκα και τον αείμνηστο πατέρα του Σπυρίδωνα Γαρζώνη, με τους οποίους συνεργάστηκε για πολλά χρόνια. Συμμετείχε ενεργά τις δραστηριότητες της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και του Κέντρου Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, ως Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Γενικός Γραμματέας ή Πρόεδρος για πολλά χρόνια. Διατέλεσε Γενικός Γραμματέας του 43ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και συνδιοργανωτής ως Πρόεδρος ή Γενικός γραμματέας των 9 πρώτων Πανελληνίων Συνεδρίων Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.


Κοινωνική προσφορά

 • Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Περιθαλπομένων Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».
 • Εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Ιατρικής Κίνησης στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
 • Τακτικό μέλος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Σύλλογος Βοηθείας Παιδιών της Αιθιοπίας».
 • Τακτικό μέλος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος».

 

[Πλήρες βιογραφικό ]