Δρ. Πέτρος Σπ. Γαρζώνης

Τι είναι η Ομοιοπαθητική ιατρική;

Η ιατρική είναι ενιαία και κάθε θεραπευτική προσέγγιση έχει την θέση της, όταν ασκείται υπεύθυνα, με σεβασμό προς τον ασθενή και με γνώμονα την αποκατάσταση της διαταραγμένης υγείας.

Η ομοιοπαθητική ιατρική είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του γιατρού, με το οποίο μπορεί ακίνδυνα, και με ήπιο τρόπο να επιτύχει το σκοπό αυτό.

Η ομοιοπαθητική δεν είναι πανάκεια. Απευθύνεται κυρίως σε λειτουργικές διαταραχές που δεν έχουν εξελιχθεί σε μόνιμες παθαλογοανατομικές αλλοιώσεις, μπορεί όμως να έχει υποστηρικτικό ρόλο και σε κάποιες προχωρημένες περιπτώσεις. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, επιλέγονται εξατομικευμένα για κάθε ασθενή με βάση ένα λεπτομερές και εξειδικευμένο ιστορικό, που αποκαλύπτει τον τρόπο που έχει επιλέξει ο οργανισμός για να εξισορροπήσει την διαταραχή που του προκάλεσε η νόσος.

Το σύνολο των συμπτωμάτων (σωματικά, συναισθηματικά και διανοητικά) που εκφράζει κάθε στιγμή ένας οργανισμός, είναι αποτέλεσμα της κινητοποίησης του «αμυντικού του μηχανισμού», ο οποίος είναι ενεργειακής υφής και ελέγχει όλα τα γνωστά επί μέρους αμυντικά συστήματα (ανοσοποιητικό, νευρικό, ορμονικό κλπ.), προκειμένου να διατηρηθεί η ομοιόσταση του οργανισμού.

Το σωστά επιλεγμένο ομοιοπαθητικό φάρμακο (που προέρχεται από πολύ αραιωμένες και ειδικά επεξεργασμένες φυσικές πρώτες ύλες), συντονιζόμενο με τον αμυντικό μηχανισμό κινητοποιεί κατά παρόμοιο τρόπο τα αμυντικά συστήματα, με αποτέλεσμα την διατήρηση της ομοιόστασης και την ισχυροποίηση της έμφυτης ικανότητας αυτοθεραπείας.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας εξαρτάται από την νοσολογική διάγνωση, την κατάσταση του αμυντικού μηχανισμού και την χορήγηση του ενδεικνυόμενου ομοιοπαθητικού σκευάσματος.

 

[Διαβάστε περισσότερα ]